Mine Materialer

Mine Medier - info for nørder ;)

Lene Daugaard tegner i tegnehytten

BLYANT: 

Realisme og Detaljerigdom.
Med blyant tegner jeg dyrebilleder med vægt på realisme og mange detaljer. Uanset den realistiske stil, er tegningerne ikke foto-realisme, men har sine helt egne unikke udtryk. Min Intention er at skabe smukke, udtryksfulde tegninger, og her er blyanten uovertruffen til detaljerigdom. Jeg holder desuden meget af sorthvide illustrationer.FARVEBLYANT:

Realisme, detaljer og flotte farver. 

Jeg finder det at arbejde i farveblyant, meget anderledes end at arbejde med blyant, af den selvfølgelige grund, at farverne giver en ekstra dimension og ændrer selve arbejdsgangen.

Jeg var i starten meget opsat på at tegne "rent i farveblyant", men har senere arbejdet i mix med fx. akvarel, og det giver nye muligheder. Trods en lang indlæringsvej, holder jeg utroligt meget ud af den proces, det er at tegne med farver.

Jeg har haft en lang pause fra farveblyanter, men jeg er meget opsat på, at få dem i sving igen.TUSCH:

Dyretegninger og NaturHistoriske illustrationer.
Med pen og evt. flydende tusch tegner jeg hunde og andre dyr. Her er min Intention at skabe smukke, stiliserede dyretegninger. Lidt skæve og fortegnede, men stadigt realistiske, at se på. 


Naturhistoriske illustrationer er selvfølgelig realistiske, men jeg stræber efter at de får et personligt udtryk. Mine NH illustrationer i tusch har et Oldschool look.


Jeg tegner også ret stiliserede eller sjove og humoristiske tegninger i tusch.


Tusch egner sig godt til et mix med akvarel, hvis man ønsker farver.AKVAREL 1:
Flow og Farver.

Når det især er farverne i et motiv, som inspirerer mig, vælger jeg akvarellens specielle evne til gennem lag på lag at frembringe smukke billeder. Intention: At skabe fascinerende, farverige billeder med dyr og planter. Billederne kan være mere eller mindre realistiske.


AKVAREL 2:

Naturhistoriske illustrationer.

Realistiske tegninger af dyr og naturelementer. Meningen med NH-illu er at observere og nedfælde naturen til videnskabeligt brug, ofte til magasiner, plancher og bøger. Men billederne kan være meget dekorative og ideelle som vægdekoration. Så jeg vil gerne skabe en kombination med smukke, dekorative NH-illustrationer.PASTEL:

Jeg finder at pastel egner sig meget til Realisme, Detaljer og Farver. Jeg har koncentreret mig om dyrebilleder i pastel. Det bløde look i pastel er med til at kunne skabe smukke, udtryksfulde og farverige billeder. Pastel er meget anderledes at arbejde i end både farveblyant og akvarel.  De 2 andre medier er meget rene at arbejde i, hvor pastel - både tør- og oliepastel giver mere udfordring mht støv og farveri udenfor papiret.


AKRYL:

Jeg har lavet forskellige ting med akryl, som nok er det mest alsidige medie i min opfattelse. Både mht at mikse, blande farver, vælge underlag mm.

Jeg har malet på lærred, træplader og papir. 

Flere serier med dyr – realisme med usædvanlige kompositioner, beskæringer eller farvevalg. For at opnå flot realisme med originalt præg.

Jeg har også malet illustrationer på papir sammen med andre medier.


Abstrakte motiver. Det sjoveste var at male min serie "Funky Vases", som nu hænger hjemme i min stue. Jeg havde så meget sjov med bare at give slip og male dem. De blev malet under et online kursus, med en amerikansk maler, som i den grad opfordrede til fri leg.


Jeg har nu lagt lærrederne bag mig for at hellige mig illustrations-verdenen. Du kan se eksempler på mine malerier med akryl her.


Du kan se mine kreationer i Galleri-linket og Maleri-linket øverstI


Hej. Du er inviteret til at komme med på min mailliste. Få straks en mail med digitale gaver: Få et Amaryllis print og 15 % på dit første print og flere VIP fordele