Bio-Om Lene

Om Lene


Inspiration


Dyr og natur har en stærk positiv indflydelse på mig - og inspirerer mig til at tegne og male. Jeg facineret af den mangfoldighed af liv, fantastiske farver, mønstre, teksturer og vidunderlige skabninger, der findes i naturen.

Jeg bor heldigvis, så jeg har let adgang til både skov og engområder. Udover min lokale natur, tager jeg gerne ud på traveture rundt i det midtjyske, hvor naturen går over i hedeområder, plantager og fyrreskove. Naturen er der, hvor jeg bedst lader op.


Mit tegne- og maleunivers har i mange år haft en naturalistisk tilgang. Jeg elsker at fordybe mig i disse motiver af først og fremmest dyr, men også blomster og planter. De er med stor detaljerigdom og realisme.

Uanset jeg holder af at gengive i realisme, har jeg de senere år haft stor trang til et mere originalt og maneret udtryk i min malestil. Det er især i mine malerier, og allermest udtrykt i mine abstrakte malerier.


Når jeg tegner og maler mennesker, er det kvindemotiver, jeg holder af. Jeg maler de originale personligheder som i serien "Misses" eller tegner og maler akvarel i serien "Tattoo". Begge serier er portrætter og fantasi. Jeg forsøger at finde frem til specielle personligheder.


Og så er der selvfølgelig mine hundetegninger. Jeg tegner og maler mange hunderacer, og de er til salg som designs på mange ting i min Doggyshop.


Tag et kig igennem mine forskellige kollektioner!

Jeg har flere stilarter, men mit fokus er på dyr, natur og kvindemotiver med et drys af abstrakte billeder.


Jeg ønsker at mine tegninger og malerier videregiver min begejstring og glæde over motiv og processer. 


Medier

Mine medier er Blyant, Tusch, Akvarel og Akryl samt Farveblyant og Pastel. 


Udstillinger mm

Jeg har udstillet i mange kunstforeninger, samt andre steder i Danmark og England. Er dit firma interesseret i en udstilling, kan du hente min folder her.


Desuden er min kunst er publiceret i bøger og kalendere i England og USA - Se venligst CV siden.


Jeg er uddannet grafiker, har gået på Skolen for klassisk tegning, Skolen for grafisk design, Grafisk skole og Kunst&Design, samt deltaget i kurser gennem årene bl.a. croquis, farveblyant, akryl- og akvarelmaleri. 


I 2021 deltager jeg i Art2Life's online kursus Creative Visionary Programme. Et meget intenst 3 måneders kursus om kunst-principper.


Jeg deltager desuden i 1 års kursus hos Miriam Schulzman's The Artist Incubator.  Jeg mener, at læring er en vigtig og fortsat del af livet, også kunstnerlivet.


Medlem af kunstgruppen Stiplet og Fornæsgruppen.
7 Fun Facts


Jeg har 4 katte, de hedder Findus, Kitty, Perle og Lotto. De har alle kælenavne: Mr. Findus, Finnemand, Finn. KittyKat. Perlemor, Pearl. Lotte, Lil'Lotto (Jeg er egentlig en hundeperson. Min datter bragte katte ind i hjemmet. Hun er rejst hjemmefra, kattene bliver :)


Min yndlings vildkat er Lossen

Min datter er en dygtig digter og tegner i øvrigt utroligt charmerende tegninger 

Mit stjernetegn er Tvillingen (jeg lærte astrologi i halvfemserne - har ikke praktiseret det i mange mange år, men nogle ting kan jeg stadig bruge og anvende i mit liv)


Mit første udstillingssalg var en akvarel fra serien Chameleons (og jeg er selv meget facineret af kameleoner :))

Jeg elsker 50ér og 60ér
amerikaner-biler

Få seneste nyt fra Tegnehytten

Vær med som den første til at høre om nye værker, se mig over skulderen i tegnehytten, få VIP tilbud med mere.
I velkomstmailen modtager du bla. digitale kataloger, bogmærker, kort og mobilbaggrunde.