Om

PASSION

Tegning og maleri er min passion, og jeg elsker at sidde ved mit tegnebord eller staffeli, og skabe billeder på det hvide papir eller lærred.

 

 

 

 

 

 

 

INSPIRATION

Mit tegne- og maleunivers er fyldt med dyr, planter, naturgenstande, kvinder og abstrakte udtryk.

Jeg har stor kærlighed til og beundring for naturen og dens mangfoldige liv. Jeg går på opdagelse i detaljer, teksturer, farver og former og tegner eller maler livagtige dyr og planter med grafit, farveblyant, pastel, tusch, akvarel og akryl.

Jeg tegner/maler også kvinder, fra naturalistiske billeder til meget karikerede personligheder.

I mine abstrakte malerier toner motivet frem i en forvalgt farvepalette via mange penselstrøg, ideer opstår undervejs og detaljelag lægges øverst. En noget anderledes og friere arbejdsmetode, end i min realistiske billedkunst, og jeg nyder at veksle mellem disse forskellige tilgange.

I mine printdesigns, starter jeg gerne ud med håndtegning. Jeg kan godt lide den skævhed og finurlighed der kan være i fri tegning. Herefter komponeres et mønster på computeren.

 

Jeg er autodidakt, men har gået på Skolen for grafisk design, Grafisk skole og Kunst&Design, samt deltaget i kurser gennem årene.

 Hvis du vil se med ved mit tegnebord eller staffelli, kan du besøge min blog

 

SHOWS

Jeg har udstillet i Danmark og England. Jeg er blevet dommervalgt ind i flere konkurrencer. Jeg har vundet en pris i England og gode placeringer i internationale konkurrencer. Desuden er min kunst er publiceret i bøger og kalendere i England og USA.

 

MEDLEMSKABER

Jeg er medlem af den lokale kunst-gruppe: Kunstgruppen Stiplet.

Jeg er medlem af PencilArtSociety


Jeg udstiller gerne i jeres kunstforening. Hent min folder her


MIN TEGNE-HISTORIE

At komme hertil hvor jeg er i dag, var ikke den lige vej. Her kan du læse min tegne-historie.


Da jeg var barn, tegnede jeg meget. Hunde, heste, vilde dyr. I junglen, på savannen, i havet og i zoologisk have.
Kvinder i flotte kjoler og med fantastiske frisurer. Eller rene amazoner i selskab med leoparder, tigre og andre vilde dyr.
Jeg var opslugt af at tegne. Jeg brugte mest blyanter, farveblyanter og tusser. Jeg elskede især tuschpennene. Jeg tegnede derudaf, med barnets iver og glæde ved skabe.


Men - fra jeg var en 16-17 år og mange år frem, tegnede jeg stort set ikke. Set i bakspejlet, kan jeg se, det bl.a. var fordi, jeg ikke følte, at jeg udviklede mig, og blev dygtigere. Jeg kendte ikke rigtigt andre tegnere. Jeg stod i stampe.

Jeg ville lære mere og blive bedre, men manglede metoder og hjælp. Jeg fandt aldrig interessante bøger eller kurser og internettet var der jo ikke. Mit tegneri fadede ud.


Et af mine forsøg på at komme i kontakt med tegneriet igen, var at søge læreplads som reklametegner. Det var jeg bestemt ikke alene om, og det lykkedes mig ikke.


Årene gik. Tegning var stort set ude af mit liv. Min redning var lige præcis internettet. Nu blev min søgning hurtigt belønnet.
Jeg kunne både finde inspirerende kunstnere og masser af bøger og vejledning – kurser – alt sammen meget lærerigt. Forums, hvor man kunne dele sine tegninger og alt om at tegne med andre kreative.

Og hvilke a-ha oplevelser. Jeg blev født på ny (hvor corny det end lyder). Jeg genfandt min tegneglæde, og jeg har ikke sluppet den siden. Det vil jeg heller aldrig kunne igen. Det føles så meget som en del af mig at tegne, at jeg kan undre mig over, at jeg nogensinde kunne undvære det.


Jeg har siden fortsat og fortsætter min rejse som tegner og maler. Det er både til stor glæde og frustration. For jeg har stadig et behov for at udvikle mig. Først var mit mål at opøve teknikker og talent til at tegne realistiske tegninger – især af dyr, som jeg elsker. Det har jeg til stadighed stor glæde af. Men undervejs har jeg desuden fået et stort behov for også at bevæge mig væk fra det klassisk realistiske, og skabe mere skæve, abstraherede motiver.

Det er måske fordi jeg er tvilling af stjernetegn - hvad ved jeg - men at stilles med en enkelt vej, det duer ikke for mig. Jeg er for nysgerrig, søgende og finder én kasse alt for trang at blive i.


Du kan derfor se realistiske dyretegninger og malerier på min hjemmeside, side om side med kvindemotiver samt non-figurative, abstrakte værker. Min kreativitet kræver at jeg boltrer mig.


Timerne ved tegnebord og staffeli er umådeligt vigtige for mig. Overordnet set pendulerer jeg mellem alt fra flow-tilstand, glæde, kedsomhed til irritation og frustration. Der er udfordringer undervejs, når jeg ikke kun kører i samme rille og gentager mig selv. Men når jeg er i sync i processen og finder det færdige resultat tilfredsstillende, giver det mig stor glæde og lyst til straks at gå ombord i næste projekt.


Hvor er jeg glad for, jeg fandt ind til mit tegne-jeg og min passion igen.


© Al kunst på sitet er copyright ejet af Lene Daugaard, og må ikke kopieres i hverken privat eller salgsmæssig øjemed uden kunstnerens tilladelse. // All artwork on the site is copyright owned by Lene Daugaard, and must not be copied in neither private or sales-related purposes without the artist's permission.

Følg mig på